Vegāniskais Boloņas vraps
Foto: Publicitātes foto

Brokastis un vakariņas ierasti ir ēdienreizes, kad darba nedēļas laikā ģimenēm ir iespēja sanākt kopā, kopīgi pagatavot maltīti un baudīt to. "Maxima Latvija" kā izaicinājuma "Neapēd zemeslodi" partneris kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu piedāvā viegli un ātri pagatavojamu recepti, lai iedvesmotu augu valsts ēdienu papildinājumam savas ģimenes ēdienkartē.

"Augu valsts ēdienus var viegli pagatavot ne tikai brīvdienās, bet arī steidzīgās darba dienās. Šī recepte ir izcils piemērs, kā bez liekas piepūles var pagatavot maltīti, kas ir gan svaiga, gan piemērota visai ģimenei. Turklāt šajā ēdienā ir izmantoti tikai augu valsts produkti, kas ne tikai nodrošinās sāta sajūtu, bet arī sniegs iespēju ikdienu pavadīt ilgtspējīgāk," stāsta šefpavārs Lauris Aleksejevs.

7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
3 ĒK"Lunter" Boloņas mērce ar tofu50 grīvēts tofu1 ĒKkapāts, svaigs koriandrs1 gab.svaigs čili pipars1 gab.tomāts1 gab.sarkanais sīpols1 gab.tortilja

Pagatavošana

1

Sarīvē tofu, smalki sakapā čili piparu, tomātu noblanšē un smalki sagriež, izņemot sēklas, smalki sagriež sīpolu un sakapā koriandru.

2

Sajauc Boloņas mērci kopā ar iepriekš sagatavotajām sastāvdaļām.

3

Uzsilda tortilju pannā bez taukvielām 15 sekundes no katras puses.

4

Uzklāj sagatavoto masu uz tortiljas, cieši satin un novieto uz cepešpannas ar šuvi uz leju.

5

Liek vrapu iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 12 minūtes 180 °C.

6

Pirms pasniegšanas pārgriež vrapu uz pusēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!