Dārzeņu kroketes ar lēcu ragū un jogurta mērci
Foto: Publicitātes foto

Vakariņas ierasti ir ēdienreizes, kad darba nedēļas laikā ģimenēm ir iespēja sanākt kopā, kopīgi pagatavot maltīti un baudīt to. "Maxima Latvija" kā izaicinājuma "Neapēd zemeslodi" partneris kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu piedāvā viegli un ātri pagatavojamu recepti, lai iedvesmotu augu valsts ēdienu papildinājumam savas ģimenes ēdienkartē.

"Augu valsts ēdienus var viegli pagatavot ne tikai brīvdienās, bet arī steidzīgās darba dienās. Šī recepte ir izcils piemērs, kā bez liekas piepūles var pagatavot maltīti, kas ir gan svaiga, gan piemērota visai ģimenei. Turklāt šajā ēdienā ir izmantoti tikai augu valsts produkti, kas ne tikai nodrošinās sāta sajūtu, bet arī sniegs iespēju ikdienu pavadīt ilgtspējīgāk," stāsta šefpavārs Lauris Aleksejevs.

45Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 glēcas1 gab.smalki sakapāts sīpols1 gab.smalki sagriezta paprika pēc garšassvaigs čili pipars pēc garšassāls, pipari200 gdārzeņu kroketes, pieejamas pie saldētajiem produktiem50 mlolīveļļa cepšanai JOGURTA MĒRCEI150 gbezpiedevu jogurts1 TKmalts kumīns sula no puscitrona pēc garšassāls, pipari, medus

Pagatavošana

1

Katlā sakarsētā eļļā apcep papriku un sīpolu.

2

Pievieno lēcas, pārlej ar ūdeni un vāra līdz lēcas ir mīkstas. Lieko ūdeni pēc tam nokāš.

3

Pievieno lēcām sāli, čili piparu un cukuru pēc garšas, un maisa, līdz garša ir sabalansēta.

4

Apcep dārzeņu kroketes pannā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

5

Pagatavo mērci – sajauc jogurtu ar kumīnu, citronu sulu, sāli, pipariem un medu.

6

Pasniedz, liekot uz šķīvja lēcu ragū, virsū kroketes, un papildina ar jogurta mērci.

7

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!