Vakariņas pa lēto: minestrone zupe Dagmāras Legantes gaumē
Foto: Publicitātes foto

Zupas glābj izsalkušos – liekot lietā nedaudz radošuma, vairumu no tām var pagatavot ātri un vienkārši. Televīzijas personība Dagmāra Legante zupas vāra itin bieži un arī šoreiz, ciemojoties pie "Rimi" šefpavāra Normunda Baranovska, draudzenei Gunai gatavo minestrone – tradicionālo pupiņu zupu itāļu gaumē.

Ko gatavot? Dagmāras Legantes izvēles ietekmē garastāvoklis un ledusskapja saturs. Tāpēc bez radošuma neiztikt, jo ģimenei Dagmāra gatavo katru dienu. Vislabprātāk – ātrus un vieglus ēdienus, ikdienā tie ir wok ēdieni un zupas. Svētkos top speķa pīrādziņi un rasols. 

"Gaļa un grilēšana ir vīra lauciņš, bet galvenais pavārs ikdienā laikam esmu es. Man pašai garšo japāņu ēdieni un suši, ļoti, ļoti garšo āboli," atklāj Dagmāra.

Šoreiz viņas redzeslokā nonākušas pupiņas, tomāti un cietais siers. Izklausās itāliski! Tā arī ir – top itāļu tradicionālā pupiņu zupa minestrone, sātīgs, aromātisks, bet lēti un ātri pagatavojams ēdiens, kas turpmāk papildinās Dagmāras zupu repertuāru un arī iepriecinās draudzeni Gunu. Noskaties video un izmēģini arī tu!

Minestrone

5 cilvēkiem

  • Gatavošanas laiks: 35 minūtes

  • Izmaksas kopā: 5,08 eiro

  • Cena par porciju: 0,85 eiro

Vakariņas pa lēto: minestrone zupe Dagmāras Legantes gaumē
Foto: Publicitātes foto
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
400 gsaldētu burkānu un zirnīšu maisījums3 gab.selerijas kāti400 gkonservētas baltās pupiņas400 gmizoti plūmju tomāti1 gab.buljona kubiņš20 grīvēts cietais siers20 gsvaigi zaļumi150 gmakaroni pēc garšassāls, pipari eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Nomizo un sagriez sīpolus un selerijas kātus. Lielā katlā uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno selerijas kātus un cep vēl 5–7 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti. Pievieno burkānu un zirnīšu maisījumu. 

2

Pielej sīpoliem un selerijām litru ūdens un liec katlā buljona kubiņu. Maisi, līdz tas izšķīst. Pievieno tomātus, noskalo un notecini baltās pupiņas, liec katlā. Atstāj visu uz lēnas uguns vārīties apmēram 10–15 minūtes. Pievieno makaronus, pieber sāli un piparus pēc garšas.

3

Karstu zupu lej bļodiņās, pārkaisi ar rīvētu cieto sieru un svaigiem zaļumiem. Pasniedz ar grauzdētu vai svaigu maizi pēc izvēles.

4

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!