![Laura Aleksejeva biskvīts ar aprikozēm Valentīna dienai Laura Aleksejeva biskvīts ar aprikozēm Valentīna dienai](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/2110515f-afd8-4ab9-b4c4-2a2f35a45cc9.jpg?w=576&h=324&r=16:9)
Valentīna diena ir laiks, kad vēlamies iepriecināt savus mīļos – ar sirsnīgiem pārsteigumiem, gardiem našķiem un īpašu svētku noskaņu. Neatkarīgi no tā, vai plānojat romantiskas vakariņas, filmu vakaru vai kādu citu kopā pavadīšanas mirkli, "Maxima Latvija" kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ir sagatavojusi ideju Valentīna dienas pārsteigumam, kur dāvanas centrā ir īpaši garda un pašu gatavota biskvīta kūka ar aprikozēm.
"Biskvītu ar aprikozēm var pagatavot ikviens. Tas neprasa ilgu laiku un sastāvdaļas ir vienkāršas, taču rezultāts – patiesi gards. Šī kūka ir lieliska izvēle Valentīna dienai, jo apvieno maigo biskvīta tekstūru, sulīgas aprikozes un vieglu krēmu. Turklāt mājās gatavots deserts vienmēr rada īpašu noskaņu – tas ir sirsnīgs veids, kā izrādīt rūpes un mīlestību," stāsta šefpavārs Lauris Aleksejevs.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Traukā pievieno olas, brūno cukuru, sulu no trešdaļas laima, augu eļļu, mandeļu un kviešu miltus, cepamo pulveri un samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
Paralēli cepamformā ieklāj cepamo papīru un pievieno sagatavoto mīklu.
Virsū mīklai liek garenās šķēlītēs sagrieztas aprikozes, un biskvītu cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes.
Kamēr biskvīts cepas, saldētas ogas ievieto katliņā, pievieno 3 ēdamkarotes brūnā cukura un liek uz plīts karsēties.
Atsevišķā traukā liek krēmsieru, kondensēto pienu, puslaima sulu, kā arī iepriekš izkausētu siltu sviestu un samaisa.
Atdzesē biskvītu. Kad tas ir atdzisis, pa virsu klāj iepriekš uzkarsētās ogas, tad krēmu, un virskārtā liek garenās šķēlēs sagrieztas aprikozes. Var pievienot arī svaigas piparmētru lapiņas.