Vakariņas pa lēto: Mārtiņa Kapzema mājas pasta ar gaļas bumbiņām
Foto: Publicitātes foto

Vai mīlestība iet caur vēderu? Ja nu vienīgi kā taureņi vēderā, redzot, kādu svētku maltīti sarūpējis mīļotais. Televīzijas personība Mārtiņš Kapzems nolēmis godināt visu mīlētāju svētkus ar romantiskām vakariņām savai sievai Jūlijai, tāpēc "Rimi" šefpavāra Normunda Baranovska vadībā top pašgatavota pasta ar gaļas bumbiņām, skan mīlas balādes un gaisu pilda romantika.

Ģimenē galvenā gatavotāja ir Mārtiņa sieva Jūlija. "Dažreiz man ļauj izvēlēties, piemēram, pajautā: "Ko šodien gatavosim?", un es varu izvēlēties jebko, ko vēlos. Tā ka var teikt – es dzīvoju ar personīgo šefpavāru. Brokastis gan es pats gatavoju. Piemēram, ja jāsporto, man patīk vieglas brokastis – tur jābūt sievas taisītajai skābmaizei. Dēla mīļākais jogurts ir bez garšas, tam pievieno banānu, vecmammas žāvētos ābolus un auzas," savos virtuves noslēpumos ļauj ieskatīties Mārtiņš.

Radiem un draugiem viņš gatavo reti, varbūt trīs reizes gadā. Parasti galdā tiek celta pasta. Mārtiņš stāsta: "Firmas ēdiens man ir pasta carbonara – ar to esmu gatavs pat sacensties! Ja kāds vēlas, var man uzrakstīt, un paspēkosimies, kuram sanāk labāk. Vai arī vecpuišu pasta – no visa, kas ir mājās, pievienojot saldo krējumu."

Vakariņas pa lēto: Mārtiņa Kapzema mājas pasta ar gaļas bumbiņām
Foto: Publicitātes foto

Viņaprāt, visu laiku gardākie ēdieni ir lazanja Jūlijas gaumē ar svaigu pastu un Boloņas mērci, kā arī tradicionālais Dienvidvācijas ēdiens Spaetzle no olām un makaroniem ar saldo krējumu, bumbieriem, speķi un kalnu sieru. Tāpēc nav brīnums, ka pasta piedalās arī romantiskajās Valentīna dienas vakariņās. Mārtiņš meistaro svaigu pastu ar gaļas bumbiņām – lēti un gardi!

Pašgatavota pasta ar gaļas bumbiņām

  • 4 cilvēkiem

  • Gatavošanas laiks: 45 minūtes

  • Izmaksas kopā: 5,99 eiro

  • Cena par porciju: 1,50 eiro

45Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PASTAI300 gkviešu milti3 gab.olas sāls, ūdens MĒRCEI800 gmizoti plūmju tomāti1 gab.sīpols1 gab.ola3 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKitāļu garšvielas200 gjaukta maltā gaļa2 ĒKrīvmaize20 grīvēts cietais siers pēc garšassāls, pipari eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Sagatavo pastas mīklu: lielā bļodā izsijā miltus un pievieno šķipsniņu sāls. Izveido bedrīti miltos un iesit tajā olas. Pakāpeniski maisi, lai olas iecilātos miltos. Turpini maisīt, līdz mīkla sāk savilkties. Ja nepieciešams, pievieno ūdeni.

2

Mīci mīklu uz viegli miltainas virsmas 10 minūtes, līdz tā kļūst gluda un elastīga, tad atpūtini vismaz 30 minūtes.

3

Izrullē mīklu plānā kārtā, ar nazi vai makaronu griešanas rīku sagriez vēlamajā formā (piemēram, fettuccine vai pappardelle). Lielā katlā uzvāri ūdeni  ar sāli un vāri svaigi gatavotos makaronus 3–4 minūtes, līdz tie ir gatavi.

4

Pagatavo mērci: bļodā sajauc malto gaļu ar olu, rīvmaizi, sāli un pipariem.

5

Ar rokām veido mazas vienāda izmēra bumbiņas. Liec gaisa friterī un cep, līdz tās gatavas.

6

Pannā liec mizotus tomātus, sasmalcini un pievieno itāļu garšvielas, cukuru, sāli un piparus. Samazini uguni un vāri mērci 10–15 minūtes, lai tā sabiezē un lai garšas sajaucas.

7

Pievieno gaļas bumbiņas mērcei un ļauj tām vārīties vēl 5–7 minūtes, lai tās labi uzsūktu tomātu garšu.

8

Samaisi makaronus un tomātu mērci ar gaļas bumbiņām un pasniedz ar rīvētu cieto sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!