Vakariņas pa lēto: Markus Riva gatavo "Čiva-Riva" dārzeņu voku ar nūdelēm
Foto: Publicitātes foto

Kad tavā vārdā sāk dēvēt skolas, ielas un pilsētas, zini – esi kļuvis slavens! Vēl labāk, ja tavā vārdā nosauc kādu ēdienu, jo tikai paēdis cilvēks ir laimīgs, un kurš gan negribētu citus darīt laimīgus! Mūziķis un mūzikas producents Markus Riva kopā ar "Rimi" šefpavāru Normundu Baranovski ķeras pie vokpannas un gatavo eksotisko Čiva-Riva voku, ar ko pārsteigt horeogrāfi Lindu Šeļakovu-Paulausku.

Kāpēc gan vajadzīgs pavārs, ja pašam padodas gatavošana un patīk eksperimentēt? Markus Riva ir pats sev galvenais pavārs. "Man pamatus iedeva vecmāmiņa, kura ļoti labi gatavoja. Vecmāmiņa man iemācīja cept ābolu biezpienmaizi, un es esmu to taisījis ar tofu sieru biezpiena vietā. Draugiem visbiežāk gatavoju visādus desertus un saldos ēdienus. Banānu maize ir tas, ko visbiežāk ceļu galdā," atklāj Markus Riva.

Viņš gatavo tad, kad tam atliek laiks, un ēdienkarti izvēlas pēc sajūtām un pēc tā, cik ātri un ērti ēdiens ir pagatavojams. Arī iepērkas viņš spontāni, viņam ir svarīgi, lai visu laiku pa rokai būtu svaigi dārzeņi – Markus Rivas ēdienkartē nav gaļas. Tas gan nebūt netraucē ēst garšīgi un daudzveidīgi! Vislabāk mūziķim garšo krēmīgais sēņu risoto vai vegāniskā pasta, bet šoreiz par prieku horeogrāfei Lindai Šeļakovai- Paulauskai top gardais, lētais un mazliet eksotiskais Čiva-Riva, kuru Markus Riva meistaro vokpannā.

Čiva-Riva voks

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 50 minūtes

Izmaksas kopā: 10,71 eiro

Cena par porciju: 2,68 eiro

Vakariņas pa lēto: Markus Riva gatavo "Čiva-Riva" dārzeņu voku ar nūdelēm
Foto: Publicitātes foto
50Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.sarkanais sīpols250 grīsu nūdeles120 gkonservēti ananasi1 gab.vidēji liels brokolis20 glociņi1 gab.sarkanā paprika1 gab.vidēji liels cukīni vai kabacis pēc garšassāls, pipari eļļa cepšanai MĒRCEI200 mlsaldā čili mērce2 ĒKgaišā sojas mērce4 gab.ķiploka daiviņas4 ĒKananasu sula

Pagatavošana

1

Nomizo un vidējos gabalos sagriez sarkano sīpolu, sagriez brokoli un papriku strēmelēs, kabaci (vai cukīni) – pusgredzenos, bet zaļos lokus sakapā. 

2

Lielā pannā vai wok pannā uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno brokoli un papriku. Cep, līdz dārzeņi kļūst mīkstāki, bet saglabā kraukšķīgumu. Pievieno kabaci (vai cukīni) un cep vēl pāris minūtes.

3

Tikmēr pagatavo nūdeles – katlā uzvāri ūdeni un pārlej ar to rīsu nūdeles. Atstāj uz 5 minūtēm, līdz tās kļūst mīkstas, pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un notecini.

4

Mērcei bļodā sajauc saldo čili mērci, gaišo sojas mērci un ananasu sulu. Pievieno saspiestas ķiploka daiviņas un samaisi, lai mērce kļūst viendabīga.

5

Pievieno ananasu gabaliņus dārzeņiem pannā un pārlej visu ar mērci. Samaisi un ļauj dārzeņiem sautēties 2–3 minūtes, lai tie uzsūktu garšas. Tad pievieno nūdeles un samaisi visu kopā, lai nūdeles pārklājas ar mērci un dārzeņiem. Paturi uz lēnas uguns vēl 2 minūtes, lai garšas sajaucas.

6

Pasniedz bļodiņās, pārkaisot ar svaigiem zaļajiem lociņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!