Biezpiena smalkmaizītes kā no vecmāmiņas virtuves
Foto: Andra Kalda

Tik maigas kā vecmāmiņas rokas, gaisīgas kā viņas matu cirtas un lielas kā viņas sirds. No norādītajiem daudzumiem iegūsi 10 smalkmaizītes.

120Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
12 gsausais raugs360 gkviešu milti85 gcukurs0.5 TKsāls2 ĒKeļļa1 gab.ola (puse mīklai, puse pārsmērēšanai)100 mlūdens100 mlpiens PILDĪJUMAM1 gab.ola200 gbiezpiens50 gskābais krējums2 ĒKcukurs1 TKvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Gatavo mīklu: bļodā samaisa raugu, 270 g miltu, cukuru un sāli.

2

Pievieno eļļu, pusi sakultas olas un silta ūdens un piena maisījumu (tam jābūt nedaudz siltākam par cilvēka ķermeņa temperatūru).

3

Kārtīgi samaisi mīkla, viegli pārkaisa ar miltiem un atstāj siltā vietā uzrūgt.

4

Kad mīkla ir dubultojusies apjomā, pievieno atlikušo miltu daudzumu un iemīca to, līdz masa kļūst viendabīga. Atkal atstāj rūgt, ļaujot mīklai vēlreiz divkāršoties apmērā.

5

Uz miltainas virsmas vēlreiz izmīca mīklu.

6

Izveido garu rullīti un sagriež 10 vienādos gabalos.

7

No katra gabaliņa veido apaļu smalkmaizīti, kārto tās uz ar cepamo papīru izklātas plāts, pārklāj ar dvieli un ļauj vēl 30 minūtes uzrūgt.

8

Pildījuma sagatavošana: Bļodā sajauc olu, biezpienu, skābo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, līdz iegūst viendabīgu masu.

9

Veidošana un cepšana: Katrā sagatavotajā smalkmaizītē izveido padziļinājumu, viegli iespiežot ar glāzes dibenu.

10

Pārsmērē mīklu ar sakultu olu.

11

Iedobēs pilda biezpiena masu.

12

Cep 180–200 °C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz bulciņas kļūst zeltaini brūnas.

13

Gatavās smalkmaizītes, ja vēlas, var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!