
Tik maigas kā vecmāmiņas rokas, gaisīgas kā viņas matu cirtas un lielas kā viņas sirds. No norādītajiem daudzumiem iegūsi 10 smalkmaizītes.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu: bļodā samaisa raugu, 270 g miltu, cukuru un sāli.
Pievieno eļļu, pusi sakultas olas un silta ūdens un piena maisījumu (tam jābūt nedaudz siltākam par cilvēka ķermeņa temperatūru).
Kārtīgi samaisi mīkla, viegli pārkaisa ar miltiem un atstāj siltā vietā uzrūgt.
Kad mīkla ir dubultojusies apjomā, pievieno atlikušo miltu daudzumu un iemīca to, līdz masa kļūst viendabīga. Atkal atstāj rūgt, ļaujot mīklai vēlreiz divkāršoties apmērā.
Uz miltainas virsmas vēlreiz izmīca mīklu.
Izveido garu rullīti un sagriež 10 vienādos gabalos.
No katra gabaliņa veido apaļu smalkmaizīti, kārto tās uz ar cepamo papīru izklātas plāts, pārklāj ar dvieli un ļauj vēl 30 minūtes uzrūgt.
Pildījuma sagatavošana: Bļodā sajauc olu, biezpienu, skābo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, līdz iegūst viendabīgu masu.
Veidošana un cepšana: Katrā sagatavotajā smalkmaizītē izveido padziļinājumu, viegli iespiežot ar glāzes dibenu.
Pārsmērē mīklu ar sakultu olu.
Iedobēs pilda biezpiena masu.
Cep 180–200 °C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz bulciņas kļūst zeltaini brūnas.
Gatavās smalkmaizītes, ja vēlas, var pārkaisīt ar pūdercukuru.