boli mīklā deserts
Foto: Shutterstock
Skaisti pasniedzami āboli kārtainajā mīklas groziņā.
50Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgāboli1 glāzecukurs1 gab.ola3 ĒKpūdercukurs KĀRTAINĀ MĪKLA:400 gmilti1 glāzeūdens1 gab.ola3 ĒKsviests sāls citronskābe

Pagatavošana

1

Pagatavo kārtaino mīklu un izveltnē to apmēram 1 cm biezumā, sagriež tik lielos četrstūra gabalos, lai varētu ietīt ābolu.

2

Ābolus nomizo, nesagriežot izņem serdes.

3

Ābolus liek uz mīklas kvadrātiņiem, serdes vietu pilda ar cukuru.

4

Katra mīklas kvadrāta stūrus paceļ uz augšu un saspiež kopā virs ābola. Apber ar cukuru un liek uz cepešpannas, kas samitrināta ar ūdeni. Veidojumus pārziež ar olu un liek karstā krāsnī.

5

Cep apmēram 10-15 minūtes, kamēr cepumi apbrūnējuši, karstumu samazina un turpina vēl cept 8-10 minūtes.

6

Gatavos ābolus pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: XP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!