ābolu kūka
Foto: Shutterstock
Kapātās mīklas ābolkūkas trauslā, zeltaini kraukšķīga mīklas garoziņa slēpj bagātīgu kārtu sulīga pildījumu.
70Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
250 gmargarīns vai sviests500 gmilti1 glāzeskābs krējums naža galssāls1 glāzecukurs āboli kanēlis ola

Pagatavošana

1

Bļodā ber miltus, pievieno sāli un samaisa. Margarīnu, izmantojot asu nazi, jāiekapā miltos, līdz paliek tikai mazi margarīna gabaliņi un milti it kā sajaukušies ar margarīnu, bet ne izkusuši. Ar nazi ik pa laikam arī jāpārcilā milti, lai viss sajaucas un apakšā nepaliek pliki milti. Margarīnam jābūt aukstam.

2

Ielej miltos skābo krējumu un atkal ar nazi apmaisa, pagriež, līdz viss krējums iejaucās miltos un sanāk slāņaina mīkla.

3

Beigās mīklu salipina bumbā, ja ir palikuši apakšā milti, tos ielipina iekšā, bet vairs cenšas īpaši nemīcīt. Mīklu apsedz un ieliek ledusskapī ideālajā variantā uz 2h, bet var arī uz 1h (var arī vairāk par 2 h, protams ).

4

Mīklu izņem no ledusskapja, sadala divās daļās.

5

Katru daļu izrullē atsevišķi, pirmo kārtu klāj pannā, virsū liek smalki sagrieztus ābolus, kuri sajukti ar cukuru un kanēli.

6

Klāj virsū otru kārtu mīklas, malas salipina kopā, mīklu pārziež ar sakultu olu.

7

Iegriež mīkla caurumiņus ar nazi vai sabaksta ar dakšiņu, lai neceļas uz augšu.

8

Cep līdz 220*C sakarsētā krāsnī aptuveni 40-45 minūtes.

Iesūtīja: Trīne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!