50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
200 gbiezpiens200 gsviests vai maragrīns4 gab.olas1 glāzecukurs1 glāzemilti1 TKcitronskābe1 TKkartupeļu milti1 TKsoda āboli skābs krējums cukurs kanēlis
Pagatavošana
1
Bļodā iegriež sviestu, pasilda uz uguns, lai pakūst un pieber cukuru. Noņem no uguns, maisa, līdz sviests izkusis.
2
Atsevišķi sakuļ olas, pielej pie sviesta un samaisa.
3
Piedrupina biezpienu - kārtīgi izmaisa.
4
Piemet sodu, stērķeli, citronskābi un izmaisa.
5
Pašās beigās ber klāt miltus un maisa, līdz visi milti iemaisīti.
6
Liek mīklu uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un uzber ābolu gabaliņus.
7
Cep ~ 60 minūtes 180*C. 10 minūtes pirms beigām pārlej ar skābu krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli.
*sodu un citronskābi jāber nedaudz - katra pa strīķētai tējkarotei. Pirmā reizē pieberu tējkaroti ar kaudzīti - "sita cauri" sodas garšu.
Iesūtīja: ciksite
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBiezpiensKartupeļu cieteCitronskābeCukursKanēlisMiltiOlasSkābais krējumsSviestsĀboliPlātsmaizesviegli
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit