konservēšana kompots āboli
Foto: Shutterstock
Ābolu kompots - kārumam ziemā.
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2.5 kgāboli450 gcukurs1 lūdens

Pagatavošana

1

Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež daiviņās, pilda burkās, pārlej ar sagatavotu cukura sīrupu tā, lai ābolu būtu pārsegti.

2

Burkas noslēdz ar vāciņu vai apsien ar celofānu, ievieto katlā, pārlej ūdeni un sterilizē pie 75*C 25-30 minūtes. Tad burkas izņem no ūdens, pārsedz un atdzesē.

3

Ābolus pirms sterilizēšanas var apvārīt 3-5 minūtes cukura sīrupā.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!