40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
6 gab.olas8 ĒKcukurs8 ĒKmilti šķipsnasāls6 gab.āboli pūdercukurs
Pagatavošana
1
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
2
Olu baltumiem piemet šķipsnu sāls un sāk kult. Sakuļ putās un pakāpeniski pievieno cukuru. Turpina kult, līdz baltumus sakuļ stingrās putās.
3
Pievieno olu dzeltenumus un iecilā.
4
Pievieno miltus un iecilā, bet aktīvi nemaisa. Lēnām iecilā mīklā, līdz milti iemaisīti.
5
Kēksa veidni ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Mīklu lej veidnē, virsū liek nomizotus, šķēlēs sagrieztus ābolus.
Padoms: cepšanai var izmantot arī kūkas veidni ar izņemamu apakšu.
6
Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 45-50 minūtes.
7
Izņem no krāsns, atdzesē, izgāž no veidnes uz šķīvja, lai ābolu kārta būtu apakšā. pārkaisa ar pūdercukuru.
Iesūtīja: Lora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit