45Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
15 plūmes0.5 glāzecukurs0.5 TKkanēlis SMILŠU MĪKLAI:200 gmilti0.5 glāzecukurs1 ola100 gsviests sāls0.5 TKsoda vaniļas cukurs DRUMSTALĀM:100 gsviests0.5 glāzecukurs200 gmilti
Pagatavošana
1
Plūmēm izņem kauliņus, sagriež mīkstumu gabaliņos, liek katliņā, pievieno cukuru, kanēli un maisot karsē, līdz plūmes sāk izšķīst un cukurs izkusis. Atdzesē masu
2
Sviestu ar cukuru, olu, sāli, vaniļas cukuru un nedaudz sodas, kārtīgi sajauc. Iesijā miltus.
3
Gatavo mīklu uz dēlīša izveltnē apmēram 1 cm biezumā, liek apaļajā kūku veidnē (apm 20 cm diametrā), uzlokot malas uz augšu.
4
Liek iepriekš uzsildītā krāsnī 220°C un cep apmēram 5-7 minūtes līdz pusgatavībai.
5
Izņem pamatni no cepeškrāsns, liek virsū plūmju pildījumu, pārkaisa ar drusmstalām, ko gatavo, sviestu ar pirkstiem satrinot ar miltiem un cukuru.
6
Krāsnij samazina karstumu līdz 190 grādiem un cep kūku, līdz drumstalas ir zeltainas.
Iesūtīja: XP
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit