plūmju ābolu tarte kūka
Foto: Shutterstock
Plūmju kūka ar smilšu mīklas pamatni un zeltainām mīklas drumstalām.
45Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
15 plūmes0.5 glāzecukurs0.5 TKkanēlis SMILŠU MĪKLAI:200 gmilti0.5 glāzecukurs1 ola100 gsviests sāls0.5 TKsoda vaniļas cukurs DRUMSTALĀM:100 gsviests0.5 glāzecukurs200 gmilti

Pagatavošana

1

Plūmēm izņem kauliņus, sagriež mīkstumu gabaliņos, liek katliņā, pievieno cukuru, kanēli un maisot karsē, līdz plūmes sāk izšķīst un cukurs izkusis. Atdzesē masu

2

Sviestu ar cukuru, olu, sāli, vaniļas cukuru un nedaudz sodas, kārtīgi sajauc. Iesijā miltus.

3

Gatavo mīklu uz dēlīša izveltnē apmēram 1 cm biezumā, liek apaļajā kūku veidnē (apm 20 cm diametrā), uzlokot malas uz augšu.

4

Liek iepriekš uzsildītā krāsnī 220°C un cep apmēram 5-7 minūtes līdz pusgatavībai.

5

Izņem pamatni no cepeškrāsns, liek virsū plūmju pildījumu, pārkaisa ar drusmstalām, ko gatavo, sviestu ar pirkstiem satrinot ar miltiem un cukuru.

6

Krāsnij samazina karstumu līdz 190 grādiem un cep kūku, līdz drumstalas ir zeltainas.

Iesūtīja: XP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!