Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams ābolu, aroniju - cidoniju džems ziemas krājumiem.
40Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgāboli1 kgaronijas600 gcidonijas2 kgcukurs200 mlūdens

Pagatavošana

1

Nomazgātas aronijas sautē nelielā ūdens daudzumā (0.2l), līdz tās sāk izjukt. Tad pievieno cukuru un vēl 10 minūtes vāra.
*Cukuru var pievienot arī vairāk nekā norādīts receptē. Uz šo sastāvdaļu daudzumu ir paredzēts 2 - 2,5 kg cukura.

2

Pēc tam pievieno sagatavotas ābolu, cidoniju šķēlītes un atkal vāra.

3

Kad džema piliens, uzlikts uz šķīvja, uzreiz sarecē, bet cidonijas kļuvušas caurspīdīgas, džems ir gatavs.

4

To karstu sapilda burkās un aizvāko. Uzglabā sausā, vēsā vietā.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!