40Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgāboli1 kgaronijas600 gcidonijas2 kgcukurs200 mlūdens
Pagatavošana
1
Nomazgātas aronijas sautē nelielā ūdens daudzumā (0.2l), līdz tās sāk izjukt. Tad pievieno cukuru un vēl 10 minūtes vāra.
*Cukuru var pievienot arī vairāk nekā norādīts receptē. Uz šo sastāvdaļu daudzumu ir paredzēts 2 - 2,5 kg cukura.
2
Pēc tam pievieno sagatavotas ābolu, cidoniju šķēlītes un atkal vāra.
3
Kad džema piliens, uzlikts uz šķīvja, uzreiz sarecē, bet cidonijas kļuvušas caurspīdīgas, džems ir gatavs.
4
To karstu sapilda burkās un aizvāko. Uzglabā sausā, vēsā vietā.
Iesūtīja: Vineta Auziņa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit