Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sastāvdaļas samaisa viendabīgā masā.
Plāti izklāj ar cepamo papīru un gauži plānā kārtiņā lēnā garā ar pirkstiem izlīdzina pa visu pannu (burtiski pankūkas biezumā, jo viņš uzpūtīsies dēļ tās sodas).
Lai tas vispār būtu iespējams, proti, izlīdzināt, blakus jānoliek ūdens krūzīte, kurā visu laiku paslapināt pirkstus.
Šauj iekšā krāsnī, ap 200 grādiem (precīzi nezinu) un cep.
Jāatminas, ka dēļ sava plānuma tas izcepas gauži ātri, kad krāsns uzkarsusi, šķiet, kādās 5 minūtēs ir gatavs.
Ņem ārā un fiksi, kamēr nav palicis stingrs, sabaksta ar dakšiņu.
Tādā pat veidā nākamo pikuci uz pannas un atkal līdzina, kopā no tā daudzuma vajadzētu sanākt kādām 4 mazajām panniņām vai 2 lielākām, kuras pēc tam var pāgriezt uz pusēm, lai kūka nav liela un plakana.
Uztaisa iekšā smērekli. Tam jem 1 l krējuma un 1 glāze cukura, ja seko receptei. Tā kā krējums kopā ar cukuru mēdz kļūt varen šķidrs, labāk izvēlēties trekno krējumu (vaimandie, ja nu susuarrana iegrib šito nolūrēt un izcept ) Es vēl pielieku kādu citrona miziņu, kādu vaniļas cukuriņu garšai.
Ķellē virsū pirmajai plātij - vajag izvēlēties visneglītāko un krunkaināko papriekš, bet augšai attiecīgi atstāt visgludāk izdevušos.
Smērē bagātīgi, bet pakāpeniski (tā durstīšana bija tāpēc, lai šitais labi sasūktos biskvītos!), kad daļa uzsūcas, smērē vēl, cik nav žēl. Liek nākamo biskvītkārtu un smērē tāpat, un tā līdz pašai augšai, ko arī nosmērē.
Liek mierā slepenā stūrī, kur kaķis nevar nolaizīt virsu.
Atstāj līdz pat nākamam rītam. Tad apgriež visas malas līdzenas un atgriezumus var izmantot, lai paspraudītu apakš kārtas drusku, kur izdevies īpaši bedrains.
Ber virsū kaut ko izrotāšanai, krāsainus burtiņus vai puķītes, kokosriekstu skaidas, šokolādes skaidiņas u.t.t., da jebko.
Iesūtīja: Adele