4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
aronijas ķiršu lapas citronskābe cukurs
Pagatavošana
1
Saber ogas lielā toverī (spainī, piemēram), pa virsu 2 x vairāk nomazgātas ķiršu lapas. Pieliek ar to visu pilnu spaini.
2
Tad lej virsū verdošu ūdeni - pilnu spaini un pievieno citronskābi. Vienu ēdamkaroti apmēram uz litru ūdens.
3
Atstāj visu to tēju uz nakti. Nākamā dienā nokāš. Biezumus met prom, bet to nolējumu lej katlā.
4
Pieber cukuru attiecībā 1:1 un uzvāra.
5
Noputo, kādas dažas minūtes pavāra, tad lej pudelēs vai burkās tādu verdošu un korķē ciet vai liek vākus, vienalga.
6
Kārtīgi sasedz ar dvieļiem un atstāj lēnām atdzist. Sasegt vajag riktīgi. Jo ilgāk karstums saglabāsies, jo labāk. Tad nekas nesāks rūgt.
Iesūtīja: Trīne
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit