Aroniju sīrups
Foto: Shutterstock
Kārtīgas saimnieces ziemas krājumos glabājas gardais un veselīgais aroniju sīrups.
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

aronijas ķiršu lapas citronskābe cukurs

Pagatavošana

1

Saber ogas lielā toverī (spainī, piemēram), pa virsu 2 x vairāk nomazgātas ķiršu lapas. Pieliek ar to visu pilnu spaini.

2

Tad lej virsū verdošu ūdeni - pilnu spaini un pievieno citronskābi. Vienu ēdamkaroti apmēram uz litru ūdens.

3

Atstāj visu to tēju uz nakti. Nākamā dienā nokāš. Biezumus met prom, bet to nolējumu lej katlā.

4

Pieber cukuru attiecībā 1:1 un uzvāra.

5

Noputo, kādas dažas minūtes pavāra, tad lej pudelēs vai burkās tādu verdošu un korķē ciet vai liek vākus, vienalga.

6

Kārtīgi sasedz ar dvieļiem un atstāj lēnām atdzist. Sasegt vajag riktīgi. Jo ilgāk karstums saglabāsies, jo labāk. Tad nekas nesāks rūgt.

Iesūtīja: Trīne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!