Ogas pirms apliešanas labāk nedaudz sašķaidīt (biezāka - koncentrētāka sula izvilksies).
Agrāk kapāju ar sīpolu kapājamo, bet tagad nelielās porcijās lieku blenderī, un iet tas process ātri.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā katlā lieku visu 1:1, t.i. - 1 kg aronijas (sašķaidītas) + 1 litru ūdens (vārošu) + 1 ĒK citronskābes (var nepilnu) un, protams, labi daudz ķiršu lapu. Verdošajam ūdenim ir pilnībā jāpārklāj ogas. Pa brīdim pabakstu un atstāju pa nakti, lai ievelkas.
Otrā dienā noleju izvilkumu. Cik ir šķidruma, tik lieku cukuru (uz litru 1 kg cukura).
Uzvāru, noputoju un karstu leju burkās, pat nesedzu. Iznāk labs, pabiezs – koncentrēts un ļoti garšīgs sīrups.
Agrāk ogas nešķaidīju, bet viņas ir diezgan cietas un kokainas ar biezu mizu, bet, pamēģinot tās iepriekš sablendēt, iznākums ir labāks.
Iesūtīja: