Aroniju sīrups
Foto: Shutterstock
Aroniju sīrups ar blendēšanu - baudāms visas ziemas garumā.

Ogas pirms apliešanas labāk nedaudz sašķaidīt (biezāka - koncentrētāka sula izvilksies).

Agrāk kapāju ar sīpolu kapājamo, bet tagad nelielās porcijās lieku blenderī, un iet tas process ātri.

4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

cirtonskābe aronijas ķiršu lapas cukurs

Pagatavošana

1

Lielā katlā lieku visu 1:1, t.i. - 1 kg aronijas (sašķaidītas) + 1 litru ūdens (vārošu) + 1 ĒK citronskābes (var nepilnu) un, protams, labi daudz ķiršu lapu. Verdošajam ūdenim ir pilnībā jāpārklāj ogas. Pa brīdim pabakstu un atstāju pa nakti, lai ievelkas.

2

Otrā dienā noleju izvilkumu. Cik ir šķidruma, tik lieku cukuru (uz litru 1 kg cukura).

3

Uzvāru, noputoju un karstu leju burkās, pat nesedzu. Iznāk labs, pabiezs – koncentrēts un ļoti garšīgs sīrups.

Agrāk ogas nešķaidīju, bet viņas ir diezgan cietas un kokainas ar biezu mizu, bet, pamēģinot tās iepriekš sablendēt, iznākums ir labāks.


Iesūtīja:
sin-sin

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!