50Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1 gab.ola230 gcukurs65 grīvmaize1 TKsoda250 grūgušpiens vai kefīrs130 gmilti3 gab.āboli
Pagatavošana
1
Olas samaisa ar cukuru, tad ar rīvmaizi un sodu.
2
Iejauc rūgušpienu un iemaisa miltus.
3
Visu labi samaisa.
4
Formā liek 1/3 mīklas, tad 1 nomizotu, plāni sagriezta ābola šķēlītes, tad otro 1/3 mīklas un vēl 1 ābolu, tad trešo 1/3 mīklas un atlikušo ābolu.
5
Liek cepeškrāsnī (apakšā) un cep 25-30 minūtes 250°C.
6
Gatavību pārbauda ar koka skaliņu, kad skaliņš iedurot un izņemot paliek sauss, kūka gatava.
7
Kūkai ļauj formā atdzist, tad izņem. Kūka ir sulīga un garšīga. Vislabāk garšo silta ar pienu.
Iesūtīja: Artūrs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit