11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 glāzekefīrs1 glāzecukurs2 glāzesmilti0.5 TKsoda2 olas PILDĪJUMAM:150 grabarberi100 gzemenes175 gskābs krējums pēc garšascukurs1 TKkanēlis
Pagatavošana
1
Bļodā sajauc vispirms slapjās sastāvdaļas - olas ar kefīru. Atsevišķi ar dakšiņu sajauc visas sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, sodu. Sausās sastāvdaļas pieber slapjajām un ar koka karoti vai silikona lāpstiņu rūpīgi samaisa.
2
Mīklu lej ietaukotā cepamajā veidnē. Ļoti labi derēs kēksa forma.
3
Pārkaisa nomizotus un sagrieztus rabarberus, notīrītas, mazākos gabalos sagrieztas zemenes. Pārlej ar krējumu, kas samaisīts ar cukuru un kanēli.
4
Cep 180 grādos 25-30 minūtes vai tik ilgi, līdz kēkss vidus daļā ir izcepies un virskārta kļuvusi viegli kraukšķīga un zeltaina.
Iesūtīja: bluse
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCukursKanēlisMiltiOlasRabarberiZemenesPīrāgi un smalkmaizītesviegliIkdienas maltīteiKefīrsSkābs krējums
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit