kēkss rabarberu maize kūka
Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojams kārums ar sulīgiem rabarberiem, zemenēm ģimenes palutināšanai.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 glāzekefīrs1 glāzecukurs2 glāzesmilti0.5 TKsoda2 olas PILDĪJUMAM:150 grabarberi100 gzemenes175 gskābs krējums pēc garšascukurs1 TKkanēlis

Pagatavošana

1

Bļodā sajauc vispirms slapjās sastāvdaļas - olas ar kefīru. Atsevišķi ar dakšiņu sajauc visas sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, sodu. Sausās sastāvdaļas pieber slapjajām un ar koka karoti vai silikona lāpstiņu rūpīgi samaisa.

2

Mīklu lej ietaukotā cepamajā veidnē. Ļoti labi derēs kēksa forma.

3

Pārkaisa nomizotus un sagrieztus rabarberus, notīrītas, mazākos gabalos sagrieztas zemenes. Pārlej ar krējumu, kas samaisīts ar cukuru un kanēli.

4

Cep 180 grādos 25-30 minūtes vai tik ilgi, līdz kēkss vidus daļā ir izcepies un virskārta kļuvusi viegli kraukšķīga un zeltaina.

Iesūtīja: bluse

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!