![kūka napoleons kūka napoleons](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/3aed0dd0-7c52-11ed-9a7b-c34840b383f5.jpg?w=576&h=324&r=16:9)
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
250 gbiezpiens100 gsviests1 ola1.5 glāzesmilti0.25 glāzecukurs1 TKsoda KRĒMAM:4 olas0.66 glāzescukurs600 mlpiens2 ĒKmilti2 ĒKkartupeļu milti150 gsviests
Pagatavošana
1
Mīkla: sviestu sakuļ, iemaisa biezpienu, olu, cukuru un miltus. Samīca. Mīklu sadala 4 daļās.
2
Ņem apaļo cepamo veidni, ietauko, uzliek mīklas daļu, ar pirkstiem izlīdzina pa veidni un sabaksta ar dakšiņu.
3
Cep līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī, līdz mīklas plāksne ir zeltaina (ja nav cepeškrāsns, mīklu var cept arī uz pannas, apcepot no abām pusēm). Tā izcep visas plāksnes.
4
Krēms: samaisa visas sastāvdaļas (izņemot sviestu). Liek uz mazas uguns un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Karstā krēmā iemaisa sviestu un labi samaisa.
5
Ar karsto krēmu pārziež kārtas un kārto torti. Mīklas maliņas nolīdzina ar asu nazi. Kūkas sānu malu un virspusi pārziež ar krēmu, pārkaisa ar mīklas drumstalām.
Iesūtīja: Liene l
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit