auzu pārslu cepumi
Foto: Shutterstock
Veselīgi graužamie auzu pārslu cepumi - diētiskie.
35Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gauzu pārslas0.33 gab.svieta paciņa2 gab.olas cukurs1 ĒKmilti

Pagatavošana

1

Auzu pārslas vai piecu graudu pārslas apgrauzdē uz pannas brūnas, var pievienot saulespuķu sēkliņas un grauzdēt kopā.

2

Apceptas ber bļodā, tad siltām pārslām pievieno izkausētu sviestu un sajauc.

3

Pievieno sakultas olas ar nedaudz cukuru (ar medu vispār fantastiska garša). Pievieno ļoti minimāli miltus (uz aci) - minimālais daudzums miltu dara šos cepumus veselīgākus.

4

Vispār jau turētos kopā arī pavisam bez miltiem. Visu kārtīgi sajauc (liksies, ka miltu par maz, bet pietiek un kopā turēsies).

5

Mīklu atstāju uz brītiņu, tad nepilnas ēdamkarotes pikučus liek uz cepamā papīra izklātas plāts.

6

Cep ~ 15 minūtes 200*C. Uzmanu, lai būtu brūni, bet ne piedeguši. Šie būs tādi graužami, jo nav kaudzēm miltu un sviests arī minimāli.

Iesūtīja: Glilu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!