40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2.5 glāzesauzu pārslas250 gkaltētas dateles (bez kauliņiem)125 gsviests2 olas0.5 glāzecukurs0.5 paciņa cepamā pulvera vaniļa
Pagatavošana
1
Dateles sagriež gabaliņos.
2
Sviestu izkausē, sajauc ar auzu pārslām un atdzesē. Masai pievieno olas, cukuru, vanilīnu, cepamo pulveri un iejauc mīklu.
3
Cepamo pannu ieziež ar taukvielām, pārkaisa ar miltiem vai izklāj ar pergamentu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.
4
Ar tējkaroti mīklu liek uz plāts, veidojot mazus cepumiņus, plāti ar cepumiem liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes. Vēl karstus cepumus uzmanīgi noņem no plāts.
"Tasty" padoms: ja cepumus gribas viendabīgākus, auzu pārslas nedaudz sasmalcina virtuves kombainā vai izmanto ātro auzu pārslu putras maisījumu.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit