Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vienā bļodā samaisa miltus, cēlēju, cukuru, skaidiņas, auzu pārslas, ingveru un sāli.
Kastrolī izkausē sviestu, noņem no plīts un iemaisa tajā sīrupu un ūdeni, tad šo masu iemaisa sausajā maisījumā.
No mīklas ar rokām saveļ aličas lieluma bumbiņas, liek uz plāts (uz cepampapīra, pareti - plūst) un cep 18 min. pie 175°C. No dotā daudzuma iznāk ~80 gab.
Cepumi ir tumši zeltaini, paplūduši, grubuļaini plācenīši, pacieti, ar īpatnēju iesala un ingvera garšu, garšīgi.
Piezīmes.Cepumi ir garšīgāki svaigā veidā, lai gan arī uzglabājot tie savu garšu nezaudē, vienīgi kļūst cieti.
Tradicionāli "Anzac biscuits" pasniedz Anzac dienā. Sākumā ar šiem cepumiem tika pieminēti un godināti Austrālijas un Jaunzēlandes karavīri, kas I pasaules kara laikā gāja bojā Turcijā pie Gallipoles, mūsdienās ar tiem godina visu militārpersonu un karavīru–sieviešu piemiņu. Oriģinālajai receptei vajadzīgs zeltainais sīrups (golden syrup). Tā tuvākais aizvietotājs ir tumšais graudu sīrups (dark corn syrup). Es pati itin labi izmantoju parasto iesala ekstraktu – nudien, man šķiet, nav ne vainas!
Iesūtīja: