Sastāvdaļas
Pagatavošana
Avenes pārlasa, notīra no kauslapām. Ogām jābūt gatavām, pat nedaudz pārgatavām. Keramikas vai emaljētā bļodā ieliek ogas, !Izmanto koka karoti! ogas saspaida un atstāj uz 2 stundām pastāvēt.
Sula, kura izdalījusies no ogām nolej. Pārējās ogas ietin marlē un ar rokām izspiež sulu. Iegūto sulu nofiltrē caur daudzām kārtām marles, sulu lej emaljētā traukā, kur vārīs sīrupu, pievieno cukuru.
Sīrupu vāra uz lēnas uguns līdz cukurs pilnībā izkūst, maisot ar koka karoti vai lāpstiņu. Vāra 5 minūtes. Ja parādās putas, tad tas labāk nevis noņemt, bet ar putotāju ieputot sīrupā, putas labāk noņemt, kad sīrups jau gandrīz gatavs.
Pēc 5 minūšu vārīšanas pievieno citronskābi un vēl dažas minūtes pavāra. Karstu sīrupu vēlreiz nokāš caur marli, lej karsētās, tīrās, siltās pudelēs.
Iesūtīja: Ieva