Foto: Shutterstock
Aveņu sīrups - ārstniecības līdzeklis un kārotākais našķis ziemā.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgavenes1300 gcukurs5 gcitronskābe

Pagatavošana

1

Avenes pārlasa, notīra no kauslapām. Ogām jābūt gatavām, pat nedaudz pārgatavām. Keramikas vai emaljētā bļodā ieliek ogas, !Izmanto koka karoti! ogas saspaida un atstāj uz 2 stundām pastāvēt.

2

Sula, kura izdalījusies no ogām nolej. Pārējās ogas ietin marlē un ar rokām izspiež sulu. Iegūto sulu nofiltrē caur daudzām kārtām marles, sulu lej emaljētā traukā, kur vārīs sīrupu, pievieno cukuru.

3

Sīrupu vāra uz lēnas uguns līdz cukurs pilnībā izkūst, maisot ar koka karoti vai lāpstiņu. Vāra 5 minūtes. Ja parādās putas, tad tas labāk nevis noņemt, bet ar putotāju ieputot sīrupā, putas labāk noņemt, kad sīrups jau gandrīz gatavs.

4

Pēc 5 minūšu vārīšanas pievieno citronskābi un vēl dažas minūtes pavāra. Karstu sīrupu vēlreiz nokāš caur marli, lej karsētās, tīrās, siltās pudelēs.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!