cepti baklažāni pusdienas
Foto: Shutterstock
Kad kārtojumi un sacepumi apnikuši, izmēģini šo versiju, kā pagatavot baklažānus sātīgā maltītē.
90Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.nelieli baklažani4 gab.tomāti4 ķiploka daiviņas150 glabi kūstošs siers eļļa sāls svaigi zaļumi

Pagatavošana

1

Baklažānus nomazgā un iegriež gareniski kā šķēles, bet ne līdz galam. Tā, lai veidojas vēdeklis un lai šķēles turas kopā.

2

Iegriezuma vietas iekaisa ar sāli un noliek uz 30 minūtēm atsuloties, lai iztek rūgtums. Baklažānus nosusina ar papīra salveti.

3

Tomātus un sieru sagriež šķēlēs. Tomātus un sieru liek katrā baklažānu iegriezuma vietā, lai veidojas vēdeklis ar pildījumu.

4

Baklažānus liek nedaudz ieeļļotā cepamtraukā, pārkaisa ar sasmalcinātiem ķiplokiem un pielej nedaudz ūdens.

5

Cep cepeškrāsnī 40-50 minūtes 180 oC temperatūrā.

6

Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Iesūtīja: Irmas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!