Foto: Shutterstock
Karaliskā viešņa viesībās – baltās šokolādes un aveņu siera kūka.
100Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
250 gcepumi125 gkausēts sviests60 mlsaldais krējums100 gbaltā šokolāde250 gPhiladelphia siers110 gpūdercukurs250 gmascarpone3 gab.olas1 ĒKkartupeļu milti450 gsvaigas avenes

Pagatavošana

1

Sasmalcina cepumus līdz rīvmaizes konsistencei, iejauc tajos sviestu.

2

Cepumu maisījumu vienmērīgi ar pirkstiem izlīdzina uz 24 cm tortes formas dibena un sāniem, piespiež, uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī, kamēr sacietē.

3

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150*C.

4

Krējumu un šokolādi liek kastrolītī un uz nelielas uguns karsē, kamēr masa ir viendabīga. 5 minūtes atdzesē.

5

Ar mikseri sajauc krēmsieru un pūdercukuru, pievieno maskarponi, maisa, kamēr viss sajaucies. Pa vienai pievieno olas, visbeidzot iemaisa šokolādes maisījumu un cieti.

6

Kūkas veidnē ielej maisījumu, 150 g aveņu maigi iespiež tā virsmā. Līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī cep 55 minūtes vai līdz brīdim, kad kūka ir stingra.

7

Atdzesē krāsnī ar atvērtām durtiņām. Kad atdzisusi liek ledusskapī uz 3 stundām vai pa nakti.

8

Dekorē ar palikušajām avenēm un pēc vēlēšanās pārber ar pūdercukuru.

9

Šī ir ļoti aromātiska un patīk pat cilvēkiem, kuri jēlas olas desertos necieš.

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!