Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sasmalcina cepumus līdz rīvmaizes konsistencei, iejauc tajos sviestu.
Cepumu maisījumu vienmērīgi ar pirkstiem izlīdzina uz 24 cm tortes formas dibena un sāniem, piespiež, uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī, kamēr sacietē.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150*C.
Krējumu un šokolādi liek kastrolītī un uz nelielas uguns karsē, kamēr masa ir viendabīga. 5 minūtes atdzesē.
Ar mikseri sajauc krēmsieru un pūdercukuru, pievieno maskarponi, maisa, kamēr viss sajaucies. Pa vienai pievieno olas, visbeidzot iemaisa šokolādes maisījumu un cieti.
Kūkas veidnē ielej maisījumu, 150 g aveņu maigi iespiež tā virsmā. Līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī cep 55 minūtes vai līdz brīdim, kad kūka ir stingra.
Atdzesē krāsnī ar atvērtām durtiņām. Kad atdzisusi liek ledusskapī uz 3 stundām vai pa nakti.
Dekorē ar palikušajām avenēm un pēc vēlēšanās pārber ar pūdercukuru.
Šī ir ļoti aromātiska un patīk pat cilvēkiem, kuri jēlas olas desertos necieš.
Iesūtīja: Babs