60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
200 gmilti2 TKcepamais pulveris0.5 TKsoda0.25 TKkanēlis3 ĒKkakao1 ola175 gcukurs100 geļļa vai sviests125 gpaniņas3 banāni DEKORAM:200 gpiena šokolāde90 krāsainas maziņas konfektes vai cukura lodītes
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C. Cepamās formas ieziež ar taukvielām vai ieliek papīra formiņas.
2
Lielā traukā iesijā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu, kanēli un kakao.
3
Citā traukā sakuļ olu. Pievieno cukuru, eļļu vai sviestu, paniņas un samaisa.
4
Banānus nomizo, saspaida ar dakšiņu, masu pievieno olu masai un ar mikseri sakuļ. Virsū izklāj miltu masu un samaisa.
5
Mīklu sadala pa cepamām formām. Cepamo formu liek cepeškrāsns vidū un cep 20–25 minūtes, līdz mafini paliek zeltaini.
6
Gatavos mafinus atstāj formā vēl 5 minūtes, tad izņem no formas un atdzesē.
7
Glazūra: šokolādi salauž gabaliņos un izkausē karstā ūdens peldē. Mafinu augšiņas iemērc šokolādē, nosusina nedaudz un dekorē ar krāsainajām konfektēm (bet bez tām var iztikt).
Iesūtīja: Ieva
Līgo svētku un Jāņu receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasAugu eļļaCepamais pulverisKanēlisMiltiOlasMafiniviegliPaniņasBanāniKakaoPiena šokolāde
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit