bezē
Foto: Shutterstock
Bezē cepumiņi ar kokosriekstu skaidiņām saldam kārumam pie tējas.
120Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

olu baltumi cukurs kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

1

Uz 1 olas baltumu - 1/3 glāzes cukura. Saputo olu baltumus ar cukuru, kad kārtīgi saputots, iemaisi kokosriekstu skaidiņas, tikai neputo.

2

Tad no gatavās masas, ar tējkaroti liek masas piciņas uz pannas, kas apklāta ar cepampapīru. Var vienkārši ar karotīti, bet labāk, ja ir konditorejas tūta.

3

Var arī izlīdzēties, ja masu sapilda celofāna maisiņā un nogriež mazītiņu stūrīti, pa kuru tad izspiež uz papīra mazus cepumiņus.

4

Pēc tam ir cepšanas, pareizāk gan būtu žāvēšanas process, jo bezē ir jāžāvē.

5

Ieslēdz cepeškrāsni uz vismazāko siltumu un vēl paver krāsns durtiņas, lai būtu neliela šķirba un tā, lai viņi tur pāris stundas pažūst.

6

Jāuzmanās, lai nepaliek brūni, tad karstums par lielu.

7

Tas nekas, ja apnīk žāvēt, bet viņi vēl pamīksti. Es tad izslēdzu gāzi un aiztaisu durtiņas. No rīta cepumi sacietējuši un gatavi.

Iesūtīja: Zuks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!