60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
600 gbiezpiens100 gsviests7 ĒKcukurs šķipsnasāls1.5 TKvaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris4 gab.olas6 ĒKmilti2 saujasmellenes pūdercukurs
Pagatavošana
1
Mīkstu sviestu puto ar olas dzeltenumiem, cukuru un vaniļu, līdz cukurs izkusis un izveidojusies viendabīga masa.
2
Biezpienu samaļ vai sablendē. Iemaisa olu un sviesta masā.
3
Miltus un cepamo pulveri iemaisa biezpienā.
4
Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Tās iecilā mīklā.
5
Ļauj mīklai 5-10 minūtes atpūsties, tikmēr uzkarsē cepeškrāsni.
6
Cepamo veidni iesmērē ar sviestu, ja vēlas, iekaisa nedaudz mannu vai rīvmaizi. Lej mīklu traukā un pāri saber mellenes. Virs ogām var salikt nedaudz sviesta piciņas.
7
Cep 180 grādos aptuveni 45 minūtes. Gatavajam sacepumam var pārkaisīt pūdercukuru.
Lai labi garšo!
Ēdieni bērniemĒdieni veģetāriešiemHelovīna ēdieniMellenesBiezpiena sacepumiVaniļas cukursViegla vasaras maltītesals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit