Foto: Shutterstock
Dzīves garšas dažādošanai izmēģini klasisko biezpiena sacepumu, kurā rozīnes un žāvētus augļus aizstāj ar mellenēm - no meža vai dārza. Pasniedz ar putotu saldo krējumu vai vaniļas saldējumu!
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 gbiezpiens100 gsviests7 ĒKcukurs šķipsnasāls1.5 TKvaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris4 gab.olas6 ĒKmilti2 saujasmellenes pūdercukurs

Pagatavošana

1

Mīkstu sviestu puto ar olas dzeltenumiem, cukuru un vaniļu, līdz cukurs izkusis un izveidojusies viendabīga masa.

2

Biezpienu samaļ vai sablendē. Iemaisa olu un sviesta masā.

3

Miltus un cepamo pulveri iemaisa biezpienā.

4

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Tās iecilā mīklā.

5

Ļauj mīklai 5-10 minūtes atpūsties, tikmēr uzkarsē cepeškrāsni.

6

Cepamo veidni iesmērē ar sviestu, ja vēlas, iekaisa nedaudz mannu vai rīvmaizi. Lej mīklu traukā un pāri saber mellenes. Virs ogām var salikt nedaudz sviesta piciņas.

7

Cep 180 grādos aptuveni 45 minūtes. Gatavajam sacepumam var pārkaisīt pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!