Foto: Shutterstock
Klasiska vērtība - rauga mīklas plātsmaize ar sulīgu biezpiena masu un žāvētiem augļiem.

Ja nezini, kā gatavot rauga mīklu, izmēģini šo vienkāršo un superātro recepti. Ja no rauga "bail", mīklu iespējams iegādāties dažādās konditorijās vai labos pārtikas veikalos.

90Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 paciņas biezpiens5 olas4 ĒKcukurs vaniļas cukurs žāvēti augļi šķipsnasāls rauga mīkla

Pagatavošana

1

Gatavo biezpiena masu: Biezpienu samaļ, sajauc ar olām, cukuru, vaniļu, žāvētiem augļiem, pievieno arī šķipsnu sāls. Visu samaisa.

2

Ja šķiet, ka masa ir pārāk šķidra (šķidrāka nekā skābs krējums), tad var pievienot kādu ēdamkaroti miltu vai mannas. Jārēķinās ka, jo vairāk cukura, jo šķidrāka masa un būs nepieciešams vairāk miltu.

3

Rauga mīklu izveltnē, liek cepamplātī. Pāri liek biezpiena masu, pa virsu saliek mazus gabaliņus mīksta sviesta (var arī nelikt) un pārkaisa ar kanēli vai kokosa skaidiņām.

4

Cep 180 grādos apmēram 40-50 minūtes.

Variācija - zem biezpiena masas likt ābolus, svaigas ogas vai rabarberus. Biezpiena masai var likt klāt arī kokosa skaidiņas.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Samtene

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!