Ja nezini, kā gatavot rauga mīklu, izmēģini šo vienkāršo un superātro recepti. Ja no rauga "bail", mīklu iespējams iegādāties dažādās konditorijās vai labos pārtikas veikalos.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo biezpiena masu: Biezpienu samaļ, sajauc ar olām, cukuru, vaniļu, žāvētiem augļiem, pievieno arī šķipsnu sāls. Visu samaisa.
Ja šķiet, ka masa ir pārāk šķidra (šķidrāka nekā skābs krējums), tad var pievienot kādu ēdamkaroti miltu vai mannas. Jārēķinās ka, jo vairāk cukura, jo šķidrāka masa un būs nepieciešams vairāk miltu.
Rauga mīklu izveltnē, liek cepamplātī. Pāri liek biezpiena masu, pa virsu saliek mazus gabaliņus mīksta sviesta (var arī nelikt) un pārkaisa ar kanēli vai kokosa skaidiņām.
Cep 180 grādos apmēram 40-50 minūtes.
Variācija - zem biezpiena masas likt ābolus, svaigas ogas vai rabarberus. Biezpiena masai var likt klāt arī kokosa skaidiņas.
Lai labi garšo!
Iesūtīja: Samtene