Foto: Shutterstock
Biezpienmaizīte, tāda kā kafejnīcā no gatavas smilšu mīklas.
75Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

smilšu mīkla skābs krējums biezpiens olas cukurs sāls rozīnes

Pagatavošana

1

Pērku gatavu smilšu mīklu /pati netaisu/. Izrullē, uzliek uz cepešpannas.

2

Man patīk, ja pildīijuma masa tāda slapjāka, tāpēc lieku klāt diezgan daudz skābā krējuma. Biezpienu izmaļu caur gaļas mašīnu, tad viņš tāds mīkstāks un viendabīgāks. Pielieku olas, skābo krējumu, citreiz jogurtu, cukuru un šķipsniņu sāls.

3

Rozīnes pirms tam drusku izmērcēju - apmēram pusstundu, tad to arī masā iekšā un visu saputoju ar mikseri. Tā masa sanāk tāda - nu neteiksim, ka šķidra, bet tuvu tam. Ja masa ir bieza, tad arī pati biezpienmaize būs sausa.

4

Cepamo plāti ietauko, izklāj mīklu un uzliek pildījumu.

5

Lieku cepties 250*C, pēc pusstundas apmēram samazinu grādus uz 200 – 180*C un periodiski manu režīmu, lai cepas augša vai apakša. Cepšanas ilgums 60 minūtes noteikti.

* biezpiena masai vēl klāt var pielikt sarīvētu apelsīna miziņu vai laima miziņu, vai arī izspiest apelsīna sulu. Vienreiz es pieliku konservētos persikus - arī ļoti garšīgi.

Iesūtīja: abruks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!