bifšteks cepta ola vēršacs
Foto: Shutterstock
Smeķīgām vakariņām - bifšteks ar vēršaci un mārrutku piedevu.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
150 gliellopa fileja sāls pipari5 gsviests mārrutki

Pagatavošana

1

Liellopu filejas resno galu sagriež 2—3 cm biezās šķēlēs, tās nedaudz izdauza, izveido apaļas vai ovālas, pārkaisa sāli, piparus. Liek sakarsētos taukos un cep uz lielas uguns no abām pusēm brūnas, lai bifšteks vidū paliktu sārts (var cept arī, līdz gaļa gatava).

2

Pēc bifšteka cepšanas uz pannas uzlej 1—2 ēdamkarotes verdošu ūdeni vai buljonu, pieliek sviestu un uzkarsē. Bifšteku sakārto uz sakarsēta cepeštrauka, pārlej šķidrumu, pieliek nedaudz mārrutkus.

3

Bifštekam var uzlikt arī ceptu olu (vēršaci) vai ceptas sīpolu ripiņas.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!