Starp citu, ar cigaretēs tinamo tabaku šim gardajam ēdienam nav nekāda sakara. Tradicionāli cālis tika gatavots īpašā traukā ar cieši pieskrūvējamu vāku – šī uzparikte tad nu saucas "tapaka". "Tabakā" ir savdabīga oriģināla interpretācija, turklāt šim vārdam uzsvars liekams uz pēdējās zilbes.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ņem svaigu cālī, garšvielas. Uztaisa putriņu no ķiploka, medus un nedaudz eļļas. Cāli ieziež ar garšvielām un sāli. Nedaudz atstāj iemarinēties.
Cālim iekšā ieliec ~ 50 gr sviesta, veselu citronu (uz pusēm sagrieztu) un var kādu veselu ķiplociņu.
Cāli apsmērē ar ķiploka – medus putriņu, lai ādiņa kraukšķīgāka. Ar nazi nedaudz iegriez pie stilbiem un nedaudz sadursti šur tur, dūruma vietās var ielikt ķiploka daiviņas.
Pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī un nopresē ar kādu smagumu, piemēram, karstumizturīgu māla ķieģeli, un cep 45 -50 minūtes 225*C.
* garšvielas "Cēpļonok v tabake'' ražo firma "Cykoria". Nemaksā dārgi, bet garša lieliska - pērku veikalā "Beta" – Mežciemā, bet redzēju arī "Sky".
Iesūtīja: deivucis