9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
800 gapiņi20.5 lverdošs ūdens800 grudzu iesals100 graugs2 glāzessilts ūdens400 gcukurs2 kgsaldi sausiņi4 ĒKsoda3 lvārīts ūdens
Pagatavošana
1
Apiņus aplej ar 2.5 l verdoša ūdens, pievieno rudzu iesalu, raugu, kas izšķīdināts 2 glāzēs silta ūdens un cukuru.
2
Pēc 2 stundām pievieno saldus sausiņus.
3
Aplej ar 18l verdoša ūdens un sadala pa diviem katliem.
4
Tiem uzliek vākus un 3 dienas tur siltā vietā.
5
Uzlējumu uzmanīgi nolej.
6
Atlikušajā masā ieber sodu, pievieno 3l vārīta ūdens, samaisa un noliek siltā vietā uz diennakti un ielej apiņu un raugu šķidrumā.
7
Uzlējumu ielej agrāk sagatavotajā šķidrumā.
8
Divas reizes filtrē caur marli un sapilda pudelēs,aiztaisa un novieto uz divām nedeļām aukstā vietā.
Iesūtīja: deivucis
Līgo svētku un Jāņu receptesVārīšanaApiņiCukursIesalsRaugsSausiņiŪdensAlkoholiskie dzērieni un kokteiļividēji
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit