biskvīts kūka kēkss
Foto: Shutterstock
Citronu kēkss ikdienas našķim vai ciemiņus gaidot.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
100 gmargarīns1 glāzepiens4 gab.olas250 gcukurs2.5 glāzesmilti1 gab.paciņa vaniļas cukurs rīvēta citrona miziņa1 gab.paciņa cepamais pulveris pūdercukurs

Pagatavošana

1

Margarīnu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru un citrona miziņu, pievieno olas. Piejauc pienu, iesijā 2 glāzes miltu un kārtīgi samaisa.

2

Atlikušos miltus sajauc ar cepamo pulveri un beigās piemīca mīklai.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

4

Mīklu liek ietaukotā veidnē un cep 45 minūtes. Pirmās 10 minūtes cep 200 grādos, pēc tam cepeškrāsns karstumu samazina līdz 180 grādiem.

Tasty.lv padoms: kēksu cepšanas laikā rūpīgi uzmana. Ja tas skaisti apbrūnējis un iedurtais kociņš laukā iznāk sauss, tad to var izņemt no cepeškrāsns arī ātrāk. Bet, ja kēkss vēl mīksts, to var pacept 10-15 minūtes ilgāk.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!