Foto: Shutterstock
Tradicionālā mājas aukstā gaļa no īstas cūkas kājas un mīkstas gaļas.
420Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

cūkgaļa3 cūkas kājas2 sīpoli lauru lapas melnie pipari sāls ķiploki

Pagatavošana

1

Ņem cūkgaļas mīkstumu, divas vai trīs cūku kājas un liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra uz lēnas uguns. Vārīšana būs ilga, kādas 3 - 4 stundas.

2

Klāt liek 2 veselus sīpolus, dažas ķiploku daiviņas, lauru lapas, graudu piparus, pāris burkānus.

3

Kad gaļa vārījusies 3-4 stundas, to "izzvejo" no katla un sagriež vai sadala ar rokām - mazākos gabaliņos. Citi mēdz gaļu malt, bet mūsu ģimenē tā negaršo.

4

Pirms likt gaļu bļodiņās, tajās ieliek vārītu burkānu šķēlītes vai zaļos zirnīšus, tad liek gaļas gabaliņus un nedaudz piespiež ķiplociņu (pavisam mazliet) un pārlej ar buljonu.

5

Buljonu pirms pārliešanas vajag nedaudz pasālīt - tā, lai nogaršojot liktos, ka ir nedaudz par daudz sāls.

6

Bļodiņas liek vēsumā, ļaujot galertam saželēt.

Iesūtīja: Gunta K

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!