20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 glāzedzērvenes3.33 glāzesūdens1 glāzecukurs3 ĒKmanna piens, pasniegšanai
Pagatavošana
1
Katlā liek pārlasītas, noskalotas dzērvenes un ar koka stampiņu saspaida, pielej 1/3 glāzes ūdens un caur marli izspiež sulu, kuru noliek vēsā vietā.
2
Izspaidas pārlej ar 3 glāzēm ūdens un vāra 5 minūtes, izkāš un šajā novārījumā maisot ber mannu.
3
Turpina vārīt uz lēnas uguns. Masai pievieno sulu un puto, līdz veidojas biezas putas.
4
Kad masa apjomā dubultojusies, uzpūteni liek deserta trauciņos un novieto vēsumā.
5
Pasniedz ar aukstu pienu.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit