20Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
100 gdzērvenes6 zemenes ūdens2 ĒKmanna4 ĒKmedus piens pasniegšanai
Pagatavošana
1
Katlā liek pārlasītas, noskalotas ogas, šajā gadījumā – saldētas dzērvenes un zemenes, minūtes 4-5 pavāra, tad ar koka piestiņu saspaida ogas, pielej 1/3 glāzes ūdens, samaisa un caur marli izspiež vai caur sietiņu iztecina sulu.
2
Ogu izspaidām pielej 3 glāzes ūdens, vāra 5 minūtes, izkāš.
3
Izspaidu novārījumu lej katlā, uzvāra, tievā strūkliņā ieber 2 ĒK (ar kaudzi) mannas un turpina vārīt uz nelielas uguns 5 minūtes, nepārtraukti maisot.
4
Pēc tam pievieno caur marli nospiesto dzērveņu-zemeņu sulu, maisījumu karsē vēl 5 – 6 minūtes, atdzesē līdz 30-35°C, pievieno medu un saputo gaisīgās putās.
5
Pasniedz ar aukstu pienu.
Lai labi garšo!
Iesūtīja:XP
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit