Foto: DELFI
Dzērveņu uzputenis pēc tradicionālās receptes. Gaisīgs un ļoti gards!
30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gdzērvenes400 gūdens100 gcukurs60 gmanna

Pagatavošana

1

Dzērvenes noskalo, izspiež sulu.

2

Čagām (masa, kas paliek pāri, izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra piecas minūtes, tad izkāš.

3

Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu.

4

Mannas masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz tā kļuvusi gaiša un pavairojusies apjomā 2–3 reizes.

5

Uzputeni liek dziļajos deserta šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!