30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
150 gdzērvenes400 gūdens100 gcukurs60 gmanna
Pagatavošana
1
Dzērvenes noskalo, izspiež sulu.
2
Čagām (masa, kas paliek pāri, izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra piecas minūtes, tad izkāš.
3
Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu.
4
Mannas masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz tā kļuvusi gaiša un pavairojusies apjomā 2–3 reizes.
5
Uzputeni liek dziļajos deserta šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
LaunagsĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemVārīšanaMannaBuberti un uzpūteņiDzērvenesIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit