Sastāvdaļas norādītas uz 1 litru ūdens.
75Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 1
150 gvistas gaļa5 gsīpoli5 gburkāni5 gpētersīļi un selerijas sāls KLIMPĀM:40 gkviešu milti60 gbuljons5 gsviests0.5 gab.ola sāls
Pagatavošana
1
Vistu sadala, liek katlā, pārlej aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra 1—1,5 stundas.
2
Tad pieliek plānās šķēlītēs sagrieztas un apbrūninātas garšsaknes, sāli un vāra, līdz gaļa mīksta.
3
Buljonu izkāš, tajā liek atsevišķi sālsūdenī vārītas klimpas vai iepriekš novārītu pašgatavotu pastu, lej šķīvjos un pasniedz. Ja vēlas, pievieno no kauliem atdalītu gaļu.
4
Klimpu gatavošana: buljonā liek sviestu, sāli, uzvāra, pieber kviešu miltus samaisa, līdz mīkla atdalās no katliņa malām, vienmērīga, gluda. Mīklu atdzesē, pievieno sakultu olu un samaisa. No sagatavotās mīklas ar karoti atdala klimpas, liek vārošā sālsūdenī un vāra, līdz gatavas.
Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit