ērkšķogu ievārījums
Foto: Shutterstock
Ērkšķogu ievārījums no zaļām ogām ziemas krājumu plauktam.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgzaļas ērkšķogas2 kgcukurs3 glāzesūdens

Pagatavošana

1

Ogas notīra, iegriež katrai sānos, ar asu kociņu izņem sēklas, nomazgā.

2

Cukuru ar ūdeni savāra sīrupā, ieber ogas, lai nogrimst

3

Vāra ar pārtraukumiem 20-30 min, 5-10 min pavāra, noņem putas, noņem no uguns, lai 5-10 min pastāv. Tā rīkojas līdz ogas kļūst smagas un grimst sīrupā.

4

Salej bļodā, aukstu pilda burkās, aizsien, glabā vēsā vietā.

Iesūtīja: Vina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!