75Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
baltmaize sviests ērkšķogas olas cukurs piens
Pagatavošana
1
Karstumizturīgajā traukā liek ciešu kārtu ar baltmaizi, kas no apakšpuses apsmērēta ar sviestu (bet var arī nesmērēt). Kārtu taisa ciešu, visus tukšumus aizpilda ar piegrieztiem baltmaizes gabaliņiem. Tad ber ērkšķogas.
2
Virsū vēl vienu baltmaizes kārtu, kas no virspuses apsmērētas ar sviestu. Atkal aizpilda visus tukšumus. Vēlams trauku neaizpildīt līdz pašai maliņai.
3
Sakuļ olas ar cukuru. Man uz lielo trauku sanāk kādas 4 olas, pielej masai pienu un samaisa. Piena-olu maisījumu lej traukā tā, lai visa maize būtu nosegta. Ja maisījums drusku pietrūkst - nekas, pielej vienkārši vēl pienu.
4
Liek sakarsētā cepeškrāsnī cepties apmēram uz stundu, kamēr virskārta brūngana, tad arī ola būs sarecējusi. Ēd ar pienu.
Iesūtīja: Zuks
CepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBaltmaizeCukursOlasPiensSviestsPudiņiviegliIkdienas maltīteiĒrkšķogas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit