Ērkšķogu pudiņš visgardāk ēdot kopā ar pienu.
75Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

baltmaize sviests ērkšķogas olas cukurs piens

Pagatavošana

1

Karstumizturīgajā traukā liek ciešu kārtu ar baltmaizi, kas no apakšpuses apsmērēta ar sviestu (bet var arī nesmērēt). Kārtu taisa ciešu, visus tukšumus aizpilda ar piegrieztiem baltmaizes gabaliņiem. Tad ber ērkšķogas.

2

Virsū vēl vienu baltmaizes kārtu, kas no virspuses apsmērētas ar sviestu. Atkal aizpilda visus tukšumus. Vēlams trauku neaizpildīt līdz pašai maliņai.

3

Sakuļ olas ar cukuru. Man uz lielo trauku sanāk kādas 4 olas, pielej masai pienu un samaisa. Piena-olu maisījumu lej traukā tā, lai visa maize būtu nosegta. Ja maisījums drusku pietrūkst - nekas, pielej vienkārši vēl pienu.

4

Liek sakarsētā cepeškrāsnī cepties apmēram uz stundu, kamēr virskārta brūngana, tad arī ola būs sarecējusi. Ēd ar pienu.

Iesūtīja: Zuks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!