60Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
12 kartupeļi (vienāda lieluma)5 ķiploka daiviņas (lielas)2 ĒKsviests garšvielas (sāls, pipari, kaltēti zaļumi)
Pagatavošana
1
Ar nazi katram kartupelim izgriež padziļu kvadrātiņu, bet ne tik dziļu, lai izgrieztu caurumu.
2
Ķiploka daiviņas notīra. Daiviņas sarīvē vai izspiež ķiploku spiedē. Sviestu izkausē, pielej ķiplokiem un samaisa.
3
Pievieno garšvielas (sāli, piparus), kaltētus zaļumus. Samaisa.
4
Ķiploku masu pilda kartupeļos.
5
Ar ķiplokiem pildītos kartupeļus ietin folijā. Satītos kartupeļus liek uz cepešpannas un liek cepties vidēji augstā temperatūrā (aptuveni 200°C).
6
Tad kad ar nazi var izdurt cauri, tad kartupeļi gatavi. Kartupeļus izņem no cepeškrāsns un pasniedz.
Iesūtīja: Lora
PusdienasVakariņasLieldienu receptesMātes dienas ēdieniCepeškrāsnsGaršvielas un garšaugiKartupeļiSviestsĶiplokiKartupeļu ēdieniMārtiņdienas cienastsIkdienas maltītei
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit