Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo pildījumu. Izkausē šokolādi kopā ar pārējām pildījuma sastāvdaļām ūdens peldē. Kausē virs tvaikiem, uzliekot bļodiņu virs katliņa, kurā tik tikko vārās ūdens. Nepārkarsē, jo tad šokolāde var kļūt graudaina. Rūpīgi samaisi, atdzesē. Ielej masu olu trauciņos vai nelielas liķiera glāzītēs un liec saldētavā vismaz uz 5 stundām, bet labāk atstāj uz visu nakti. Vari izmantot arī ledus maisiņus vai ledus kubiņiem paredzētās veidnes, tikai raugies, lai tās ir pietiekami lielas.
Sagatavo veidnes. Iezied mafinu vai kēksu veidnes ar sviestu un izkaisi ar izsijātu kakao pulveri. Labāk liet silikona veidnītes.
Gatavo biskvītu. Ielej nelielā katliņā mazliet ūdens un virsū liec bļodu ar gabalos salauztu šokolādi. Raugies, lai bļodiņas dibens neskaras pie ūdens. Karsē uz uguns, līdz šokolāde izkususi. Nesteidzies, ja karstums būs par lielu, šokolāde saies kunkuļos. Noliec malā, lai atdziest. Iemaisi sviestu, mandeles, miltus un olu dzeltenumus. Saputo olu baltumus ar cukuru stingras putās un viegli iecilā masā.
Cep kūciņas. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavotajās veidnītēs ieliec karoti biskvīta masas, vidū liec saldēto pildījuma klucīti un pārsedz ar biskvīta masu. Glīti iecentrē pildījumu, lai tas nekur neskaras pie veidnes malām. Šādi sagatavotas kūciņas vari ielikt saldētavā un cept kad vien ievajagas. Cep kūciņas 20 minūtes. Tas ir gatavas, ja vidū iedurts irbulītis iznāk ārā silts. Nepārcep, jo tad mokas mērce sabiezēs.
Pasniedz. Ļoti uzmanīgi izņem kūciņas no veidnēm un liec uz šķīvjiem. Pārsijā ar kakao vai pūdercukuru. Vari pasniegt ar bumbiņu vaniļas saldējuma.
Pasniedz siltu, papildinot ar saldējuma bumbu.
Iesūtīja: