45Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
5 gab.āboli4 gab.olas1 glāzecukurs0.85 glāzemilti sviests kanēlis
Pagatavošana
1
Nomizo, sagriež gabaliņos ābolus.
2
Ietauko pannu un ieber ābolus, vienmērīgi izlīdzinot pa visu virsmu. Ja garšo, pārkaisa ar kanēli.
3
Gatavo mīklu – atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus liek mikserī, dzeltenumus bļodiņā samaisa ar cukuru. Sakuļ olu baltumus, kad stingri, pievieno ar cukuru samaisītos dzeltenumus. Visu kopā vēlreiz uzkuļ. Tad pievieno miltus – pakāpeniski, turpinot kult ar mikseri.
4
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
5
Gatavo masu lej pāri āboliem un cep, līdz gatavs (30-40 minūtes).
6
Ja ir vēlēšanās, gatavu kūku var pārkaisīt ar pūdercukuru. Pie kūkas var pasniegt arī putukrējumu, izmantojot kā garnējumu vai pasniedzot uz šķīvja pie kūkas gabaliņa.
Iesūtīja: inet_
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit