ābolu kūka plātsmaize deserts saldais ēdiens
Foto: Shutterstock
Gaisīga ābolu kūka – pavisam vienkārša un tiešām garda. Kūkas mīkla būs īpaši gaisīga, bet katrs nokostais gabaliņš kusīs mutē.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
5 gab.āboli4 gab.olas1 glāzecukurs0.85 glāzemilti sviests kanēlis

Pagatavošana

1

Nomizo, sagriež gabaliņos ābolus.

2

Ietauko pannu un ieber ābolus, vienmērīgi izlīdzinot pa visu virsmu. Ja garšo, pārkaisa ar kanēli.

3

Gatavo mīklu – atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus liek mikserī, dzeltenumus bļodiņā samaisa ar cukuru. Sakuļ olu baltumus, kad stingri, pievieno ar cukuru samaisītos dzeltenumus. Visu kopā vēlreiz uzkuļ. Tad pievieno miltus – pakāpeniski, turpinot kult ar mikseri.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

5

Gatavo masu lej pāri āboliem un cep, līdz gatavs (30-40 minūtes).

6

Ja ir vēlēšanās, gatavu kūku var pārkaisīt ar pūdercukuru. Pie kūkas var pasniegt arī putukrējumu, izmantojot kā garnējumu vai pasniedzot uz šķīvja pie kūkas gabaliņa.

Iesūtīja: inet_

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!