40Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
6 gab.olu baltumi1 glāzecukurs4 gab.skābi āboli2 ĒKpūdercukurs
Pagatavošana
1
Ābolus nomazgā, sagriež vairākās daļās, izņem serdes, liek uz cepešpannas, pielej nedaudz ūdens un cepeškrāsnī izcep.
2
Pēc tam izberž caur sietu. Iegūtajam biezenim pieliek cukuru un maisot vāra, līdz tas sabiezē un nenotek no karotes.
3
Olu baltumus sakuļ stingrās putās, tajās iemaisa karsto ābolu biezeni. Sagatavoto masu liek uz pannas, kas ietaukota ar sviestu. Masu izlīdzina ar nazi un liek cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm, lai pīrāgs apbrūnē un paceļas.
4
Gatavo pīrāgu pasniedz tūlīt, citādi tas sakritīsies.
5
Gatavo pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru.
6
Pasniedz ar aukstu pienu vai sakultu saldo krējumu.
Iesūtīja: XP
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit