ābolu plātsmaize
Foto: Shutterstock
Mājinieku vai ciemiņu našķim - gardā ābolu plātsmaize.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
200 gbiezpiens200 gsviests4 gab.olas2 glāzemilti1 glāzecukurs1 TKsoda1 TKcitronskābe1 TKkartupeļu milti āboli skābs krējums kanēlis

Pagatavošana

1

Olas sakuļ ar cukuru, tad pievieno izkausētu sviestu (es mikroviļņu krāsnī mazliet pakausēju), tad liek klāt biezpienu un miltus, visu kārtīgi samaisa.

2

Pievieno sodu, citronskābi un kartupeļu cieti.

3

Visu samaisa, mīkla nav ne šķidra ne bieza.

4

Cepamā pannā ieklāj cepamo papīru. Izlīdzina mīklu, liek virsū sagrieztus ābolus (var variēt ar jebkuriem augļiem un ogām,pēc fantāzijas) un liek cepties uzsildītā cepeškrāsnī.

5

Cep 200*C. Kad virsiņa jau ir brūnīga, pārklāj ar skābo krējumu, kas ir sajaukts ar cukuru un tējkaroti kartupeļu cieti (cieti obligāti), jo tad veidojas tāda kā krēmīga tā masa virsū un nenoplūst gar malām.

6

Vēl mazliet liek pacepties.

Iesūtīja: Dace

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!