ābolu plātsmaize
Foto: Shutterstock
Garšīgā ābolu plātsmaize no sulīgas krējuma mīklas ikdienas našķim vai ciemiņus gaidot.
80Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
3 glāzesmilti0.5 glāzecukurs1 šķipsnasāls1 TKsoda200 gsviests vai margarīns1 gab.paciņa vaniļas cukurs skābs krējums āboli, sagriezti šķēlēs

Pagatavošana

1

Ieber miltus, cukuru, sāli, vaniļu (pēc izvēles), sodu (var arī nedzēst), paciņu sviestu un visu samaisa. Kad sviests iemaisīts miltos, pieliek krējumu pēc nepiciešamības - tik daudz, lai mīkla nav pārāk ķepīga (līp pie rokām minimāli).

2

Mīklu uz 30 minūtēm liek ledusskapī, lai krējums ievelkas mīklā. Kad mīkla ievilkusies uz galda uzber miltus un izrullē. Mīklu liek ietaukotā cepamā veidnē, pārkaisa nedaudz cukuru un pārliek ar ābolu šķēlēm.

3

Liek cepties un cep 10 - 15 minūtes. Pirms plātsmaize gatava, to pārlej ar krējumu, kas sakults ar cukuru, var pievienot 1 olu (var arī nelikt). Turpina cept vēl 10 - 15 minūtes.

4

Cep 30 - 40 minūtes 180*C.

Iesūtīja: Taninja:)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!