Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gaļu sagriež kubiņos. Katlā taukos apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi zeltaini. Samazina liesmu, pievieno paprikas pastu, ātri samaisa, pievieno gaļu, pieber sāli un zem vāka sutina aptuveni stundu.
Pēc 20 minūtēm pievieno saspiestu ķiploku, kas samaisīts ar timiānu. Pielej nedaudz ūdens. Sautē uz mazas uguns. Gaļai ik pa brīdim var pieliet nedaudz ūdens, lai tā sutinātos tvaikos, nevis ūdenī.
Sagriež kartupeļus, papriku.
Sagatavo klimpas: Olai pievieno šķipsnu sāls un miltus, visu samīca viendabīgā masā, Mīklu ar slapjām rokām saveļ mazās bumbiņās, vāra sālsūdenī, līdz klimpiņas uzpeld.
Kad gaļa gandrīz gatava, pievieno kartupeļus, kārtīgi samaisa un sutina. Pievieno buljonu, papriku, tomātus.
Kad kartupeļi gatavi, pievieno klimpas un ļauj uzvārīties. Zupas biezumu regulē, pielejot nepieciešamajā daudzumā buljonu vai ūdeni un garšvielas.
Iesūtīja: Vineta