50Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kggurķi jāņogas ķiploki6 pelno piparu graudi dilles mārrutku sakne baziliks MARINĀDEI:2.5 TKsāls1 TKcukurs1 lūdens
Pagatavošana
1
Gurķus nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni, patur 5 minūtes, pēc tam sietā notecina.
2
Vispirms burkā liek jāņogu ķekarus (ja uz kātiņa ir desmit ogu, vajadzīgi desmit ķekari; ja 20, pietiks ar pieciem). Tad liek gurķus, starp tiem ķiplokus, garšaugus: katrā burkā sešus graudu piparus, dilles, nelielu gabaliņu mārrutka saknes, baziliku.
3
Uzvāra marinādi, pārlej gurķiem. Pasterizē 30–35 minūtes un aizvāko. Jāņogu vietā der arī rabarberi.
Iesūtīja: Mocca
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit